Ortahisar Belediyesi Çakıroğlu Vakfı İşbirliği

ÇAKIROĞLU Eğitim ve Kültür Vakfı, kurulduğu günden bu güne kadar temsil ettiği aileye yakışır şekilde, sadece Of ve Trabzon halkının yanında değil, ülkemizin her yerinde hizmet vermeye devam etmektedir. Bundan önce, Vakfımız;

• “Trabzon İli, Araklı İlçesinde bulunan, Yeşilyurt İlköğretim okulunda öğrenim gören ihtiyaç sahibi 135 öğrenciye kışlık mont dağıtmış”,
  • “28 Ağustos 2022 tarihinde Çakıroğlu Yaylasında binlerce insanın katılımıyla şenlik düzenlemiş”,
  • “Ortahisar Belediyesi ile iş birliği halinde depremden etkilenen ve Trabzon'da misafir edilen kardeşlerimize destek vermiş”,
  • “3 Haziran 2023 tarihinde Vakıf Çalıştayı düzenleyerek Vakfın hizmetleriyle ilgili bilgi verilmiş ve ileride yapılacak faaliyetler duyurulmuş”,
  • “Ailemizin şehit evladı özel harekat polisi Necmi Çakır'ın adına Trabzon'un Of ilçesindeki Şehit Necmi Çakır Anadolu Lisesi'nde vakfın adını taşıyan bir kütüphane yapmış”,
  • “Of'da kahvaltı ve Kurban Bayramı sebebiyle bayramlaşma etkinliği düzenlemiş”,
  • “Türk Kızılayı Trabzon şubesi ile Çakıroğlu Eğitim ve Kültür Vakfı arasında deprem bölgesine yardım ve kütüphane yapılmasına ilişkin iş birliği protokolü imzalanmış olup, kütüphane yapımı devam etmektidir.”,
  • “27 Ağustos 2023 tarihinde yine binlerce insanın katılımıyla II.Çakıroğlu Yayla Etkinliğini düzenlemiştir.”

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi ve aynı zamanda Vakfımızın Başkan Yardımcısı Davut Çakıroğlu'nun girişimleriyle Trabzon'a yeni bir hizmet daha kazandırmak için yapılan çalışmayla ilgili olarak Davut Çakıroğlu Günebakış gazetesine yaptığı açıklamada “Trabzon'da Türkoloji Enstitüsü kurulması konusunu Meclis gündemine getirdiklerini ve yer önerisi olarak da atıl durumdaki eski postane binasını gösterdiklerini söyleyen Davut Çakıroğlu, Ortahisar belediye başkanı Ahmet Metin Genç'in de bu talebi değerlendirdiğini kaydetti. Ortahisar Belediyesinin Bakanlıktan gerekli izinleri aldığını, Belediyenin tarihi eserlerle ilgili yapılacak çalışmalar hususunda hassas olduğunu ve destek verdiğini, yapılacak Enstitü ve Kütüphaneye Çakıroğlu Eğitim ve Kültür Vakfı olarak her türlü desteği vereceklerini beyan etti.” Aşağıda detayları verilen çalışmanın ön aşaması bitmiş olup uygulama aşamasına geçilecektir.

Trabzon İli Ortahisar Belediyesi Meclis'inin 03/10/2022 tarihli, 1. birleşim, 1.oturumunda alınan 101 sayılı kararı ile “5393 sayılı Belediye Kanununun 75/d maddesine istinaden, Kadim Şehrimize “Türkoloji Kütüphanesi, Geleneksel Sanatlar Müzesi, Türk Dünyası Sözlü Kültür ve Müzikoloji Arşivi, Çağdaş Sanatlar müzesi” kazandırılması amacıyla Ortahisar Belediyesi, Çakıroğlu Eğitim ve Kültür Vakfı, Kültür Bilimleri Araştırmaları Derneği ile protokol yapmak üzere Ortahisar Belediye Başkanı Av.Ahmet Metin GENÇ'e yetki verilmesinin oy birliği ile kabulüne, gereği için evrakın Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'ne gönderilmesine karar verildi. 03/10/2022”

Ortahisar Belediyesince devralınmış olan, Trabzon ili, Çarşı Mh. Postane sokakta bulunan 19.yy'da Osmanlı döneminde yapılmış, Maliye Hazinesine ait Anıtsal yapının (Eski Postane Binası), Yukarıda belirtilen katılımcı anlayışa sahip karar sayesinde ÇAKIROĞLU Eğitim ve Kültür Vakfının ve diğer paydaşların da desteğiyle Türkoloji Kütüphanesi ve Müze yapılması kararlaştırılmıştır.

Trabzon halkına ve Çakıroğlu ailesine hayırlı olmasını diliyoruz.

ÇAKIROĞLU EĞİTİM VE KÜLTÜR VAKFI