VAKFIMIZ

Çakıroğlu Eğitim ve Kültür Vakfı 2018 yılı sonunda Mecidiyeköy Cansızoğlu iş merkezindeki Çakıroğlu Eğitim ve Kültür Derneği ile aynı mekanda zamanın dernek başkanı merhum Ali Çakıroğlu önderliğinde 32 kurucu mütevelli heyetinin başvurusu ile kurulmuştur.

Vakfımız çalışmalarına halihazırda, Dudullu OSB Mahellesi İMES 205.Sokak B.Blok No: 14/1 adresindeki Vakıf merkezinde devam etmektedir.

Vakfımızın kuruluş amacı; Ülkemizin her tarafında hayatını sürdüren aile mensuplarımız başta olmak üzere, ailemizin dostlarının ve tüm ülke insanımızın ilim, kültür, toplum ve birey ahlakı, yardımlaşma, eğitim, spor ve sağlık gibi alanlarda yapacağı faaliyetlerle farkındalık yaratmak, aramızdaki sevi, saygı ve dayanışma ile birlikte yaşama duygu ve düşüncesini geliştirerek sosyal yardımlaşmayı teşvik ederek devraldığımız tabiatı, tarihi ve kültürel zenginliklerimizi koruyucu, geliştirici ve güzelleştirici çalışmalar yapmaktır.

Vakfımız, ülkemizin her tarafında yaşayan ve gönül birlikteliği olan aile bireylerimizin tanışması, dayanışması ile ortak paydamız olan değerlerimizin yaşatılması ve geleceğimizin teminatı gençlerimizin, yapılacak faaliyet süreçlerinde aktif konumlandırılmasını hedeflemektedir.

Değişen ve gelişen dünya dengelerinden hareketle, standartların üstünde olmaya gayret ederek ve ülkemizin ihtiyaçlarını karşılayacak her seviyede insan gücü yetiştirmek amacıyla çalışmalar yapmak ve amaçlarımız doğrultusunda yapılan çalışmaları desteklemek isteğinde olup, ailemizin ve dostlarımızın desteğiyle daha fazla insanımıza hizmet etmeye, imkân sağlamaya devam edecektir.

Vakfımızın kurucu yönetim kurulu başkanı Ali Çakıroğlu'nun vefatı sonrasında, Dr. Ömer Lütfü Çakıroğlu başkanlığında seçilen yeni yönetim kurulu üyeleri ile vakıf resmi senedinde belirtilen amaçlar çerçevesinde faaliyetine devam etmektedir.