28 Ağustos 2022 günü Trabzon'un Hayrat ilçesine bağlı Çakıroğlu Yaylasında düzenlen ve Karadeniz bölgesinin kültürel ve tarihi miraslarından biri olan 'yaylacılık' geleneğini tanıtmayı ve gelecek nesillere aktarmayı hedefleyen etkinliğe TBMM Trabzon 27. Dönem Milletvekili Hüseyin Örs, Hayrat Kaymakamı Orçun Cüneyt Zor, Of Belediye Başkan Vekili Ömer Çakıroğlu, Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık ve Hayrat Belediye Başkanı Mehmet Nuhoğlu'nun yanı sıra siyasi parti temsilcileri, dernek başkanları ve yurdun dört bir yanından gelen altı binden fazla vatandaşın katılımıyla gerçekleşti.

Etkinlik sonrası tabiata saygı gereği çevre temizliğini de ihmal etmeyen Vakıf yetkileleri 6.000 üzerinde misafiri ağırlamanın huzurunu yaşadılar.

Doğu Karadeniz'in ekonomik, sosyal ve kültürel yaşamına katkı sağlamak, yıllardır ortak değerlerde buluşan hemşehriler arasında dayanışmayı daha da güçlendirmek amacıyla 28 Ağustos 2022 Pazar günü Çakıroğlu Yaylasında 'Çakıroğlu Yayla Etkinliği' düzenlendi.

Aynı zamanda bölgenin kültürel ve tarihi miraslarından biri olan 'yaylacılık' geleneğini tanıtmayı ve gelecek kuşaklara aktarmayı hedefleyen etkinliğe Ülkemizin her yerinden 6.000 üzerinde misafiri katıldı. Vakıf Başkanı Ömer Lütfü Çakıroğlu'nun açılış konuşması ile başlayan etkinliğe Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, Hayrat Kaymakamı Orçun Cüneyt Zor, Of Belediye Başkan Vekili
Ömer Çakıroğlu, Yomra Belediye Başkanı, Mustafa Bıyık, Hayrat Belediye Başkanı Mehmet Nuhoğlu, siyasi parti il ve ilçe başkanları, bölgemiz dernek ve Vakıf başkanları da katılarak güzel bir yaz gününde, Doğu Karadenizin doyumsuz yayla manzarası eşliğinde misafirlerle birlikte güzel bir gün geçirdiler.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Kemal ÜÇÜNCÜ'nün Karadeniz ve Of/Hayrat'ın tarihi perspektif içinde kültürel gelişimi konulu sunumu sonrası, Karadeniz müziğinin güçlü temsilcisi Selçuk Balcı, yöresel sanatçılar Lütfü Güner, Sıla Kurt, Mirhalim ezgileriyle renk kattı. Etkinlikte folklor ekibi de sahne aldı.

İkramları ile etkinliğe katkı veren bölgenin güçlü kurumu ÇAYKUR'a ve diğerdestekçilere plaket sunuldu.  Türk Kızılay Trabzon şubesinin kan bağışı ile katıldığı etkinlik ikramlarla gün boyu devam etti.